Kalix akutkirurgi kan vara öppen

Landstingsstyrelsens beslut i förra veckan innebär inte att Kalix akutkirurgi måste stängas i fem veckor i sommar. Så tolkar sjukvårdspartiets ordförande Kenneth Backgård beslutet.
Sjukvårdspartiets ordförande Kenneth Backgård anser att akutkirurgin kan hållas stängd men att det är inget tvång. Landstingsbeslutet löd att ingen utökad stängning får ske i Kalix. Det vill säga Kalix kan stänga i fem veckor under sommaren men även hålla öppet hela sommaren enligt Backgård. Backgård föreslår att man gör en komplettering av beslutet som säger att akutkirurgin i Kalix kan ha öppet men det kräver att oppositionen i landstinget är eniga. Om oppositionen får majoritet för tolkningen behöver man inte göra något ytterligare förslag meddelar Backgård. Mer om Akutkirurgin i Kalix hör du i Norrbottens nytt måndag morgon mellan 6.30 och 9.30
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".