33-åring gripen för mordet i Kalamark

En 33-årig man anhölls igår kväll på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i mord och grov misshandel i Kalamark utanför Piteå i onsdags.

Polisen vill inte gå närmare in på vad som ledde fram till gripandet och senare anhållandet av mannen, som misstänks för att vara inblandad i mordet på en 59-årig man och misshandeln av dennes bror på en gård i Kalamark utanför Piteå.

Bilen förbryllar polisen

Omkring 15 poliser har under helgen arbetat med utredningen. En viktig pusselbit i utredningen är den röda Opel kombi, som påträffades på en parkeringsplats vid utsiktsplatsen Kalahatten en dryg kilometer från brödernas bostad.

Polisen hoppas, förutom att hitta bevis i bilen som kan fälla mördaren, att vittnen sett den eller annat på parkeringen som kan binda en misstänkt gärningsman vid brottet.

Den skadade 57-årige brodern som hörts under helgen kommer att stanna på sjukhuset, under polisbeskydd, en tid och mår efter omständigheterna bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".