Gällivare följer inte beslut om heltidstjänster

Gällivare kommun följer inte sitt eget beslut att endast annonsera heltidstjänster inom omsorgen. Det konstaterar kommunrevisorn som granskar ärendet.

För fem år sedan beslutade politikerna i Gällivare kommunfullmäktige att alla tjänster inom äldreomsorgen skulle vara heltid. Men nu utannonseras deltidstjänster igen.

Facket Kommunal protesterar vid varje tjänstetillsättning som är deltid och kommunrevisorn som granskar ärendet slår fast att kommunfullmäktiges beslut inte följs.

Lena Israelsson, ordförande i kommunal sektion 19 i Gällivare och LO ordförande i Norrbotten, är ordentligt irriterad över att heltidstjänster görs om till deltid. Hon säger sig också ha fått kraftiga reaktioner från Kommunals medlemmar.

LO konstaterar brister i hela länet

LO Norrbotten har i en enkät frågat alla länets kommuner hur det ser ut med heltidstjänster inom omsorgen. Åtta av 14 kommuner svarade. Sämst är Kalix som har 28 procent heltidstjänster inom omsorgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista