Demonstration för äldreboende i Töre

I kväll demonstrerar byborna i Töre, utanför Kalix, för sitt äldreboende Silvergården. Anledningen är att Kalix kommun planerar att helt lägga ned serviceboendet.

Kalix kommun planerar att lägga ned serviceboendet Silvergården i Töre, som har 18 platser. I samband med nedläggningen är också 18 arbetstillfällen i fara.

I kväll vid kl 18.30 kommer Kalix kommuns att informera de anhöriga till de äldre boende på Silvergården om nedläggningsdiskussionerna. Det är också då, på plats utanför Silvergården, som demonstrationen samtidigt kommer att äga rum.

- Vi vill visa politkerna att vi menar allvar med vår kamp för serviceboendet, säger Belinda Andersson, ordförande i Töre byautvecklingsgrupp och en av initativtagarna till kvällens demonstration.

Belinda Andersson menar att det vore ett stort misstag av politikerna om de lade ned servicehemmet, särskilt som det finns många äldre, och många som snart blir äldre i Töre.

Lennart Nyman, socialchef i Kalix kommun, säger till Norrbottensnytt att det är den ansträngda ekonomin som tvingar kommunen att lägga ned serviceboendet Silvergården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista