Samarbete över kommungränsen

Nu ska företagen och Luleå och Bodens kommuner samarbeta mer. Det vill organisationen Företagarna, som tagit fram en handlingsplan för allianser mellan företagen och kommunerna och för tillväxt i näringslivet.

Idag tisdag håller Företagarna en konferens på Luleå tekniska universitet om tillväxt och ökat samarbete mellan Luleå och Boden. Enligt deras nya handlingsplan kan tillväxt ske genom nätverk, gemensamma mötesplatser, styrelsemöten, branschråd och kurser. Kulturen och fritidsutbudet ska stärkas och nya arbetsplatser kunna förläggas mellan de två kommuncentra. Företagarna vill också ha företagsutbildning på universitetet och skolornas högstadium.

Men i den allmänna samhällsdebatten är sambandet inte fullt klart mellan företagande, tillväxt och välstånd tycker Majvor Müller, ordförande för Företagarna i Luleå. Hon tycker ändå att det håller på att ske en förändring från en inställning att det är suspekt att vara företagare till en mer positiv syn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista