17 jobb i Kalix hotas

Företaget Swe-Dish i Kalix är på väg att få en ny ägare och det kan innebära att alla de 17 anställda blir uppsagda nästa vecka. Enligt SIF-klubbens ordförande, Rolf Strömberg, är de anställda oroliga för att den nye ägaren ska flytta hela produktionen till sin egen fabrik i Åtvidaberg.

Det är kontraktstillverkaren PartnerTech som vill ta över produktionen i Kalix. På måndag nästa vecka avgör företagets styrelse vad som ska hända med de anställda. Rolf Strömberg, som är SIF klubbens ordförande, hoppas att den nye ägaren ska inse att det bästa är att behålla produktionen i Kalix och därmed kompetensen.

- Ingen av oss tänker flytta med till Åtvidaberg och jag tror att PartnerTech har insett att det blir svårt att lära upp nya med den specialkompetens som vi har, säger Rolf Strömberg.

Skälet till att PartnerTech vill koncentrera tillverkningen till Åtvidaberg är att fabriken där har gott om utrymme som man vill utnyttja.

Swe-Dish utvecklar och tillverkar mobil sändningsutrustning för satellitkommunikation. Bland kunderna finns stora TV-företag som CNN, FNs hjälporgan och NATO.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista