Polisen är fortsatt förtegna kring mordet i Karlamark

En polisstyrka på ungefär 20 utredare arbetar med att lösa våldsdådet i Kalamark där en 59-årig man mördades och hans 57-årige bror misshandlades svårt. Håkan Karlsson är operativ chef på polisen i Piteå och han vill i dag inte säga något om utredningen närmar sig en lösning.

Den tekniska undersökningen är i princip klar på mordplatsen i Kalamark, men avspärrningar kommer att finnas kvar. Detta för att teknikerna ska kunna göra kompletteringar om så behövs.

Utredningen är fortfarande i ett sånt läge att polisen är ytterst sparsamma med information som kan vara till hjälp för en gärningsmän i fratida förhör.

Idag mötte Håkan Karlsson åklagaren och förundersökningsledaren Mikael Lundkvist. Efter det mötet har polisen blivit än mer försiktiga med att uttala sig.

Håkan Karlsson vill heller inte säga om utredningen är i sin början eller om den närmar sig en lösning. Men han är fortsatt hoppfull att brottet ska klaras upp med den personal som nu finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista