Pistvakt kan bli långfilm i Luleå

I slutet av augusti kan ett nytt stort filmprojekt köras i gång i Luleå, om planerna går i lås. Det är Sveriges Televisions fictionavdelning som tillsammans med Filmpool Nord planerar att spela in en långfilm av Pistvakt i Luleå.

På några få år har dom tre bröderna från Svartlien Jan-Erik, Sven-Erik och Olle Marklund nått kultstatus. Om planerna går i lås kommer dom tre bröderna tillsammans med, Bengt-Hans, Gudrun och Stor-Eriks ande att inte Arcushallen i Luleå.

Det finns långt gångna planer på att spela in en långfilm med hela gänget från Svartlien. Det är Sveriges Televisions fictionavdelning som tillsammans med Filmpool Nord ser över möjligheterna att göra långfilm av Pistvakt.

Tanken är att hela filmen, i likhet med teveserien, ska filmas inomhus. Därför har man tittat på möjliga platser för filminspelningen.

- En av dom lokaler som projektledningen tittat på är Arcushallen i Luleå, säger Mariana Engvall, projektledare på SVT Drama.

Om det blir en långfilm eller inte hänger på om filmprojektet går att få ihop ekonomiskt. Inom dom närmaste veckorna kommer ett beslut fattas om det blir en filminspelning eller inte. Hittar man en bra lösning av finansieringen kommer inspelningen av filmen att inledas i slutet av augusti.