39-årig Gällivarebo häktad

Den 39-årige mannen från Gällivare misstänkt för dråp på sin far på sjön Kåbtajaure häktades på tisdagseftermiddagen vid Gällivare tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för dråp.

Mannens försvarare, advokat Bengt Nergård, säger att 39-åringen har varit i ett förvirrat tillstånd med vanföreställningar. Han är enligt Bengt Nergård fortfarande inte helt klar över att han har dödat sin far.

Tingsrätten beslutade, efter ett yrkande från åklagaren, att 39-åringen ska genomgå en paragraf 7-undersökning, som innebär att en läkare bedömer hans hälsa.

Utredningen väntar på resultatet från den tekniska undersökningen, det rättsmedicinska yttrande med dödsorsaken och att bland annat beslagtagna kläder ska analyseras av Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).

Häktningsförhandlingen skedde innanför stängda dörrar. Både advokat och åklagare var förtegna om händelsen och hänvisade till pågående utredning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".