17 förlorar jobben i Kalix

Det är nu klart att Kalixföretaget Swe-Dish får ny ägare från 1 maj och att hela produktionen flyttas till Åtvidaberg. Det innebär att alla de 17 anställda förlorar jobben.

Köparen PartnerTech har visserligen erbjudit samtliga anställda att flytta med, men enligt platschefen i Åtvidaberg, Khosrow Dabiri, har bara ett fåtal tackat ja. Avtalet om affären undertecknas nu i dagarna.

Swe-Dish utvecklar och producerar mobil utrustning för satellitkommunikation. Den nye ägaren PartnerTech har länge varit kontraktstillverkare åt Kalixföretaget och tar nu alltså över hela produktionen.

I förra veckan varslades alla de 17 anställda om uppsägning, men det är bara ett fåtal som har gått med på att flytta till Åtvidaberg. Ungefär hälften har dock lovat stanna kvar några månader i Kalix för att utbilda den personal från PartnerTech i Åtvidaberg som nu ska ta över produktionen.

SIF-klubbens ordförande i Kalix, Rolf Strömberg, är både nedslagen och besviken.

– Vi känner oss svikna av Swe-Dish som sålt våra jobb och hade hoppats att PartnerTech skulle tänka om och fortsätta driva verksamheten i Kalix, säger Rolf Strömberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista