Luleå

Åtal väckt mot knivman

Idag väcks åtal mot den man som i början av september knivskar en vårdare vid ett boende i Gammelstad. Gärningsmannen är misstänkt för försök till mord.

Det var när en sjuksköterska kom till 20-åringen för att ge medicin som knivhugget inträffade. Under tiden sjuksköterskan satt och gjorde i ordning medicinen gick 20-åringen och hämtade en kniv.

Enligt förhöret med sköterskan så ska 20-åringen ha kommit bakifrån och först hållit kniven mot strupen men på något vis lyckades sköterskan resa sig och direkt då kom hugget i magen.

Sköterskan säger i förhören att han fruktade för sitt liv och att det efter hugget i magen uppstod ett tumult och att 20-åringen högg efter honom med kniven.

Under tumultet så hade sköterskan på sig sin mobiltelefon som av misstag ringde upp senast slagna nummer vilket var till personalrummet. De hörde vad som hände och kom snabbt till undsättning. En man från personalen lyckades övermanna 20-åringen till dess att polis och ambulans kom.

20-åringen säger i förhören att han erkänner att han knivhuggit sköterskan men att han inte vet varför han gjorde det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".