Nya regler efter Kovdorbesök

SIDA och dotterbolaget SALA IDA har beslutat att införa regler hur personer ska uppföra sig efter arbetstid under biståndsprojekt.
Införandet av reglerna sker efter Haparanda kommuns vänortsbesök i Kovdor, då två kommunanställda och en politiker från Haparanda bjudit minderåriga på sprit i samband med ett drogförebyggande projekt. I slutet av februari beräknar SIDA och dotterbolaget SALA IDA att de ska ha utformat grundläggande uppföranderegler, hur personer som representerar Sverige i biståndsprojekt bör uppföra sig även under kvällar och helger. Men Kommunalrådet i Haparanda Bengt Westman har svårt att förstå hur kommunens besök i Kovdor kan ligga bakom några uppföranderegler. - Hela kovdorhistorien handlar om rykten där ord står mot ord, men det är ju upp till SIDA att skriva nya regler om dom vill, svarar Bengt Westman. Haparanda kommun ska trots det se över sin personalpolicy, för att förhindra liknande diskussioner i framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista