Motdemonstranter i Pajala krävde annat kommunstyre

I Pajala blev LO-fackens förstamajtåg det glesaste hittills under de åtta år som demonstrationen arrangerats. Bara 90 personer ställde upp i år och det fanns också en liten alternativ motdemonstration mot det socialistiska kommunstyret.

För åttonde året i rad var det LO-facken som arrangerade första majdemonstrationen i Pajala och det var glest i ledet. Bara ett 90-tal deltagare kom i år jämfört med exempelvis förra året då man samlade över 200.

- Det är som det är. Tyvärr blir det allt färre som ställer upp och det kanske beror på att folk inte känner igen politiken längre. Men vi som är här är glada och vi tänker fortsätta med våra förstamajdemonstrationer, säger Ingvar Lungfors, en av arrangörerna av årets LO-demonstration i Pajala.

Vill se alternativt kommunstyre

Demonstrationen i Pajala lockade också några motdemonstranter. Anders Kero var en av dem och han bar en amerikansk flagga.

Alla ska få vara med i förstamajdemonastrationen, försvarar sig Anders Kero, som tycker att den socialistiska kommunledningen går emot sig själva och protestrerar mot det som de själva beslutat om tidigare. Han tycker att man kan prova med ett alternativt ”blåare” politiskt samhällsstyre i Pajala.

- Man behöver inte alltid köra den här socialsistiska politiken i majoritet i komunen, säger Anders Kero.

Vill vara politiskt neutral

- Jag vill vara neutral och vill inte tillhöra något parti. Jag tycker om olika delar av de politiska partiernas åsikter och man kan faktiskt prova med ett alternativt styre i Pajala. Vi skulle varit 50 stycken här i vår egen demonstration, men det måste ha blivit ett missförstånd för alla har inte kommit, säger Anders Kero.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista