Extrastädning för dyrt för varmbad i Boden

Ledningen för Garnis Rehabiliteringscenter i Boden svär sig fri från ansvar när det gäller att se till att reumatiker får tillgång till varmbad kvällstid. För att det ska vara möjligt krävs extra städning och det ska inte landstinget behöva finansiera anser rehabiliteringscentrets chef Stefan Norberg

Reumatiker och andra handikappgrupper har alltså hamnat i kläm. Det gäller en ekonomisk tvist mellan kommunen och landstinget, när det gäller möjligheten att utnyttja Garnis rehabiliterningcenter i Boden för varmbad kvällstid.

Vid nyår tappade reumatikerna en sådan vårdmöjlighet när kommunen lade ner Ågården. Socialnämndens ordförande i Boden har tidigare sagt till Norrbottensnytt, att han har svårt att förstå att inte landstinget kan ta den här biten. Men Stefan Norberg har en annan uppfattning.

Hävdar kommunansvar

- Nu är det på det viset att det är kommunen som har stängt sin bassäng. De har hänvisat sina patienter till vårt rehabeliteringscenter, utan att ta kontakt med oss, utan att rådgöra med oss och utan att fråga om det överhuvudtaget är möjligt. Sedan säger de att det är vårat problem att ta hand om de här patientgrupperna. De här människorna bor ju faktiskt i Bodens kommun, säger Stefan Norberg. 

Stefan Norberg poängterar också att rehebiliteringscentret inte har något formellt uppdrag att ha bassänggrupper kvällstid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista