Äldreboende i Jokkmokk samordnas

Det politiska arbetet i Jokkmokk börjar komma igång igen efter alla turer och överklaganden kring omvalen till nämnder och styrelser. Arbetet med nästa års budget startar nu och det kan leda till att ett äldreboende i centralorten stängs.

Socialdemokraten Sixten Eriksson som ska bli nytt kommunalråd, säger att budgeten för 2004 kommer att bygga på de ekonomiska ramar som alliansen lagt.

- De har inte gjort allting fel, så det handlar om omfördelningar av pengarna, säger Sixten Eriksson.

Skillnaderna när årets budget fastställdes var små. Socialdemokraterna ville ge 4 miljoner kronor mindre till omsorgsnämnden än alliansens majoritet. Socialdemokraterna vill föra över mer pengar till barn och unga. För att göra det möjligt behöver äldreboendet i centralorten samordnas. Alliansen vill stänga Kaitumgården och socialdemokraterna Talvatisgården.

Sixten Eriksson betonar, som många gjort före honom, att samarbetet över blockgränsen måste bli bättre och han tror sig kunna överbrygga motsättningarna och nå samarbete.

- Jag har varit med länge och jag har väl inte retat upp någon, säger Sixten Eriksson.

I slutet av förra veckan träffade Sixten Eriksson sina samarbetspartner Max Svensson (partilös) och Sune Berg (kd) och de ska nu träffa tjänstemännen, för att gå igenom vad som gjorts och hur det ekonomiska utfallet blivit innan man tar nästa steg i budgetarbetet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista