Brottsförebyggande råd i Älvsbyn

Älvsbyns kommun kan komma att få ett brottsförebyggande råd. I måndags antog kommunstyrelsens arbetsutskott ett sådant förslag och det blir ytterligare en ingrediens i kommunens satsning för att komma åt det ökande missbruket.

- Det finns ju ett klart samband mellan brottslighet och drogmissbrukande och vi tycker att det är en bra lösning att vi integrerar verksamheten i det nya brottsförebyggande rådet tillsammans med blåslampans verksamhet, säger Bosse Johansson (s), kommunalråd i Älvsbyn.

Blåslampan är ett socialt projekt där praktiskt taget alla samhällsinstanser och även det privata näringelivet samverkar för att motverka ett ökande missbruk. I den samverkan är också ett brottsförebyggande råd motiverat tycker Bosse Johansson och har en plats även i en liten kommun som Älvsbyn.

- Om man vill skapa ett tryggt och säkert samhälle så tror jag nog att det kan behövas, tyvärr, i ett litet samhälle som Älvsbyn, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista