Nytt fraktflygbolag vill flyga via Kallax

Ett nytt fraktflygbolag är på väg att bildas med inriktning på kombinerad gods- och passagerartrafik via Kallax flygplats till Asien. Bolaget, som nyligen är registrerat, är ett handelsbolag med namnet SCANDINAVIAN AIR CARGO.

Det är ett projektbolag vars verksamhet än så länge är i sin linda och därför vill de två bolagsmännen, som båda bor i södra Sverige, inte ställa upp för en intervju. Den ena av intressenterna har ett förflutet som fraktflygpilot inom SAS och planerna är att starta flygningar via Kallax till Kina och Japan.

Inriktningen är något annorlunda än den Kallax Cargo själva har arbetat med. Här vill de båda bolagsmännen försöka få ihop ett paket med kombinerat frakt- och passagerarflyg via Kallax. Man avser också att till Luftfartsverket söka tillstånd att flyga via nordvästra Ryssland. Tanken är att starta ett helt nytt flygbolag som ska sköta trafiken.

Just nu pågår diskussion med tänkbara finansiärer och kartläggning av vilken möjlig frakt som finns. Kallax Cargos VD Göran Remal välkomnar planerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista