Piteå

Fyra anhållna med HA-koppling

1:31 min

Grov organiserad brottslighet med direkt koppling till Hells Angels ligger bakom den stora polisinsats som gjordes i går i Piteå.

Fyra män från länet i åldrarna 21 till 38 år har anhållits misstänkta för grovt övergrepp i rättssak, utpressning samt medhjälp till utpressning.

Personerna som har koppling till grov organiserad brottslighet greps efter ett tillslag i Piteå i går. Tillslaget skedde strax efter klockan ett när först två män greps, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Vid en husrannsakan på Annelundsvägen i Piteå en stund senare greps ytterligare sju personer. Sammanlagt greps sex män och tre kvinnor. Polisen kan inte utesluta att det blir fler gripanden.

Polisen har bedrivit spaning mot personerna under en tid. Insatsen genomfördes i samarbete mellan poliser från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland samt rikskriminalen och åklagarkammaren i Luleå.

De fyra anhållna männen tillhör Hells angels.

– De ingår i ett nätverk som vi har här uppe. Var i organisationen de finns kan jag inte säga, säger Per Karlsson vid Norrbottenspolisen, kommenderingschef vid gripandet, till TT.

De som gripits är bosatta i länet och är kända av polisen sedan tidigare.

Förundersökningen leds av åklagarkammaren i Luleå där man kommer att dela upp ärendet på flera åklagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista