Kortbedrägeri i Luleå.

Flera av Handelsbankens kunder i Luleå och i resten av landet har råkat ut för ett kontokortsbedrägeri via ett Amerikanskt telebolag.
Via bankkundernas Visa kort har det Amerikanska företaget TEL 3 gjort ett uttag på 25 dollar vardera på de drabbade kundernas konton. Det motsvarar ungefär 265 Svenska kronor. Några av Handelsbankens kunder har, enligt Berit Ekström chef för bankens avdelning för reklamationer och kortbedrägerier, drabbats av bedragare. Hur många kunder exakt som drabbats kan hon inte säga eftersom fallet just nu utreds. Bedragarna, som troligen är amerikaner, har kommit över kundernas kontokortsnummer som de sen använt via Internet och debiterat kunderna. Det har skett i det välrenommerade amerikanska telebolaget TEL 3:s namn men bolaget har inget med bedrägeriet att göra, enligt Berit Ekström. Hon säger att kunder som drabbats ska vända sig till banken för att få de avdragna beloppen återförda till sina konton.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista