25 jobb bort på Ferruform i Luleå

Det blir 25 tjänster som försvinner vid det Scaniaägda verkstadsföretaget Ferruform i Luleå. Det står klart sedan förhandlingarna är slutförda.

För en tid sedan aviserade företagsledningen att upp till hundra anställda kunde beröras av en planerad neddragning och omorganisation av verksamheten i Luleå.

Ferruform har de senaste åren gått med 200 miljoner kronor i förlust. För att komma till rätta med de ekonomiska problemen har företagets ägare Scania beslutat att Ferruform ska fokusera verksamheten på att leverera bakaxlar, sidobalkar och pressade ramartiklar till Scania.

Det har fått till följd att personalstyrkan i Luleå efter hand kommer att minskas med 25 personer. Det ska genomföras genom naturliga avgångar och avtalspensioneringar. En del konsulttjänster avvecklas och viss personal flyttas till Scania i Södertälje.

Trots dessa åtgärder kommer fyra tjänstemän i Luleå att varslas om uppsägning på grund av arbetsbrist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".