Anders Sundström lämnar politiken

Socialdemokraten Anders Sundström, från Piteå, lämnar politiken för att i stället bli vd för försäkringsbolaget Folksam.

- Jag har fått ett erbjudande om ett väldigt spännande uppdrag, säger Sundström till Norrbottensnytt.

Den tidigare näringslivsministern Anders Sundström har jobbat i finansbranschen förr. Fram tills nu har han varit styrelseordförande i Pitedalens Sparbank och också vd i banken under sex år.Nu ska han ta över vd-posten på Folksam i samband med att Tore Andersson går i pension.

Anders Sundström har och har haft många uppdrag inom politiken. Förutom uppdraget som näringsminister har han också varit socialminister, även om han bara stannade några veckor på den posten, och inför folkomröstningen om euron var han ja-general för socialdemokraterna. Han lämnar nu sitt uppdrag som riksdagsledamot och även partiledningen.

Men han säger sig inte var trött på politiken.

Anders Sundström kommer att få en lön på 310 000 kronor i månaden. Dessutom kommer ett belopp motsvarande 35 procent av lönen att betalas in som en pensionspremie.

- Det är väl det som är svårast att kommentera, för det är klart, det är en lön som bara för någon månad sedan framstod som helt otänkbar för mig, säger Anders Sundström till Norrbottensnytt.

Den 1 september börjar Sundström sitt nya jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista