Planeringen för att öppna BB i Kiruna har stoppats

Det blir inget öppnande av BB i Kiruna - i alla fall inte den 1 september. Det framgår av ett internt mejl som Landstingsdirektör Elisabeth Holmgren skrivit till landstingsråden och oppositionsråden i dag.

I mejlet anger landstingsdirektören flera skäl för att BB i Kiruna inte kan öppnas som planerat - det säger folkpartiets oppositionsråd Jens Sundström.

- Oavsett vad politikerna nu säger, om öpnandet ska omprövas eller inte, så kommer det hursomhelst inte att vara öppnat till den 1 september, säger Jens Sundström.

Landstingsdirektör Elisabeth Homgren skriver i det interna mejlet att hon tills vidare inte kommer att vidta några åtgärder i verkställandet att den planerade öppningen. Som skäl anger hon det oklara politiska läget, dels det juridiska läget, alltså vem som ska ansvara för verksamheten.

- Det är ju solklart att ingen i verksamheten vill ta på sig det ansvaret. Då måste man klargöra vem det är som egentligen är ansvarig om frågan drivs igenom trots Socialstyrelsen nej, säger Jens Sundström.

Jens Sundström tror dessutom att brevet innebär att pendeln kommer att svänga så att det blir en majoritet för att inte öppna BB alls.

- I dag är det socialdemokraterna och folkpartiet som säger nej, med några röster till så klarar vi att få till en omprövning av frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista