Landstingsdirektörens BB mejl får mothugg

Märkligt agerande av landstingsdirektören, det är politikerna som bestämmer. Så reagerar vänsterpartiets landstingsråd och gruppledare Monica Karlsson på det mejl som landstingdirektören skickat ut i den kontroversiella frågan om att åter öppna BB i Kiruna.

Norrbottensnytt berättade igår att Elisabeth Holmgren, landstingsdiretör skickat ett mejl till landstingsråd och oppositionsråd om BB öppningen i Kiruna.

I brevet står att BB i Kiruna INTE kan öppnas den 1 september som planerat och landstingsdirektören anger flera skäl för det.

Men vänsterpartiets Monica Karlsson har invändningar.

- Jag tycker att det är märkligt att landstingsdirektören kan ta ett sådant här initiativ utan att ha diskuterat med den politiska ledningen, säger hon.

Monica Karlsson anser att det fortfarande finns ett politiskt beslut fattat av landstingsfullmäktige om en öppning av Kiruna BB senast den 1 september. Något annat direktiv har inte gått ut och det är fullmäktiges beslut som gäller anser hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".