BB i Kiruna öppnas, om medicinskt ansvarig finns

BB i Kiruna ska öppnas, men det förutsätter att en medicinskt ansvarig finns och det gör det inte idag.

Det säger landstingsdirektör Elisabeth Holmgren, som tills vidare stoppat fortsatt arbete med att öppna BB.

Men moderaternas Maria Salmgren kritiserar hennes agerande och tycker att hon ska avgå, då hon går emot landstingsfullmäktiges beslut om att starta BB, men det kravet vill hon inte kommentera.

Idag höll landstingledningen möte och där förklarade Elisabeth Holmgren motiven till varför hon inte längre verkställer det politiska beslutet att öppna BB. Gruppledarna Monica Carlsson, vänstern och Agneta Granström, miljöpartiet sa efter mötet att de har fortsatt förtroende för Elisabeth Holmgren, men hon måste ge ytterligare förklaringar till sitt agerande. Det kan också finnas anledning för landstingsrevisorerna att titta närmare på hennes agerande, men Länsrätten kommer inte att blandas in i detta, säger Monica Carlsson.

Elisabeth Holmgren själv säger att så länge det inte går att hitta en medicinskt ansvarig för BB, så kan det inte öppnas. Men denna vecka hoppas hon på besked om någon vill ställa upp som medicinskt ansvarig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".