Butiken i Juoksengi stänger

I slutet av månaden stänger ICA-butiken i Juoksengi. Det betyder att de närmare 600 invånarna i byn nu får tre mil till närmaste butik.

För drygt ett år sedan slogs butiken i Svanstein igen. Nu är det dags för ytterligare en glesbygdsbutik i Övertorneå kommun. I slutet av den här månaden kommer de 580 invånarna i Juoksengi att ställas utan butik.

I 48 år har Börje Rautila drivit ICA-butiken i Juoksengi, en butik som varit i familjens ägo i 72 år. Det är av hälsoskäl som ICA-handlare Rautila nu får låsa dörren i slutet av månaden på en butik som faktiskt går med vinst. Nu får de närmare 600 invånarna i byn runt tre mil till närmaste butik och oron är nu stor i byn.

- Det bor många äldre i byn som inte har bil eller körkort och det är klart att det är många som är oroliga för hur det ska gå när vi säger, säger Börje Rautila.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".