Dundrets tidigare ägare misstänkta för brott

Dundrets forna ägare misstänks för svindleri, bedrägeri och bokföringsbrott. Förundersökningen är klar och nu ska de misstänkta få komma med synpunkter på förundersökningen och brottsmisstanken.

Enligt Paulo Silander vid ekobrottsmyndigheten i Stockholm så har Dundret varit en mjölkko och det handlar om mångmiljonbelopp som försvunnit från Dundretanläggningen. Fem misstänkta är inblandade i svindlerier på Dundretanläggningen. Straffet som kan utdömas för brotten är maximalt sex års fängelse.

Förutom de två ägarna finns ytterligare tre personer som haft olika uppdrag i bolaget. Bland annat har det gjorts en värdering av Dundret för att höja aktiekapitalet. Värderingen har gjorts på felaktiga grunder tycker ekobrottsmyndigheten som genom bokföring och uppgifter från konkursförvaltaren har kunnat följa pennigströmmarna.

- De fem misstänkta förnekar brott, säger Paulo Silander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista