Vänsterpartiet kritiserar rekrytering

Det görs för lite i arbetet med att rekrytera en medicinskt ansvarig för BB i Kiruna. Det tycker vänsterpartiets gruppledare i landstinget Monica Carlsson och framhåller att det är nödvändigt att uppfylla Socialstyrelsens krav.

Monica Carlsson(v) tycker också att det ska vara möjligt för landstingsdirektören att hitta en medicinskt ansvarig. Landstinget måste leta runt hela Sverige och även utomlands och hon tror att det går att hitta en lämplig person.

Maktskifte eller avgång om BB öppnas

Om Socialstyrelsens krav på BB kan uppfyllas, så väntas landstingsfullmäktige den 16 juni med stor majoritet avstyrka en folkpartimotion, som går ut på att BB inte ska öppnas. Det innebär att Kiruna får sitt BB och den politiska följden av det kan bli maktskifte i landstinget. Men det kan också innebära att nuvarande landstingsledning sitter kvar, men att landstingsrådet Yvonne Stålnacke avgår, eftersom hon starkt motsatt sig BB.

Fp arbetar för nej-majoritet

Idag kommer också ett inlägg från folkpartiets gruppledare Jens Sundström och det går ut på att det finns möjligheter att skapa en majoritet för ett nej till BB och det genom att enskilda ledamöter i till exempel vänsterpartiet går på hans linje. Det gäller till exempel Ewa Andersson och Ing-Marie Åberg i Luleå och Karin Nilsson i Kalix.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista