1 av 2
Anders Danielsson Norrbottenspolisen, Jonathan M Koskei vice polischef, Florence A Simbiri poliskommissionär, Fred M Mwei vice poliskommendant och Sara Ruiz Rikspolisstyrelsen. Foto Stig-Arne Nordström, Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Fredrik Persson/ Scanpix.
Norrbotten

"Fantastiskt land att jobba i"

"De är inte vana att jobba i projekt"
2:29 min

Anders Danielsson, som till vardags jobbar som chef för Länskriminalen i Norrbotten, är utlånad till polisväsendet i Kenya.

Just nu är han i Älvsbyn och sitter i möte med Norrbottens polisstyrelse. Med sig har han två högt uppsatta kenyanska poliser och den kenyanska polisens överchef.

Anders Danielsson ska hjälpa till att reformera polisväsendet i Kenya till en struktur liknande den svenska.

  – Det är oerhört utvecklande och ett fantastiskt land att jobba i, säger han.

Den kenyanska polisens överchef - kommissionären Florence A Simbiri - ser fram emot mötet med Norrbottens polisstyrelse.

– Jag hoppas lära mig hur man organiserar den svenska polisen lokalt samtidigt som den ingår i den nationella polisorganisationen, säger Florence A Simbiri.

Hon tycker att Anders Danielsson gör att bra arbete med att dela med sig av de svenska erfarenheterna och hon hoppas han tar med sig lite av det kenyanska folkets värme till Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".