Motivationsboende för alkoholister

Ett motivationsboende för alkoholister har öppnats i Boden. Boendet fyller ett stort behov för alkoholister, som väntar på utredning för att åka på behandlingshem, säger föreståndaren Greger Björklund.

Boendet drivs av den kristna verksamheten LP-kontakt som bekostas av pingstkyrkeförsamlingar i fyrkantenområdet, och är upplagt så att kommunen som gör utredningen om eventuell behandling betalar för personen som skickas dit. 

400 kr per dygn kostar det de 3 första veckorna, sen blir det gradvis dyrare - detta för att få kommunerna att snabba på utredningarna.

I nuläget finns det plats för två personer och hoppas föreståndaren Greger Björklund kunna ta emot fyra personer åt gången. Han har varit med om att hålla i liknande boenden tidigare och hans erfarenhet är att risken för återfall under tiden i boendet är minimal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista