1 av 2
Rolf Degerlund regisserar Pippi på is. <br>Foto: Roger Kvarnström/Sveriges Radio.
2 av 2
Luleå

Degerlund på hal is

"Ett stort uppdrag"
1:30 min

Rolf Degerlund från Gunnarsbyn står för manus och regi när Pippi Långstrump blir isshow.

Lina Göransson från Göteborg spelar Pippi Långstrump i en ny stor och påkostad isshow som ska turnera runt om i Sverige till våren, bland annat till Luleå.

För manus och regi står Rolf Degerlund från Gunnarsbyn, känd som skådespelare, regissör och tidigare chef för Norrbottensteatern.

– Det känns enormt roligt att få förtroendet att göra den svenska klenoden Pippi Långstrump som isföreställning. Det är ett stort uppdrag, säger Rolf Degerlund.

Den 17 april kommer föreställningen Ett äventyr på is till Luleå, men det finns redan intresse från utlandet, berättar Degerlund.

– Det är ett väldigt intresse för Pippi Långstrump är ju den mest kända svensk vi har, så vi är nedringda. De vill också göra Pippi på is.

Turnéplan: Ett äventyr på is

Så här rullar vårturnén i ishallarna: 8/4 Malmö, 16/4 Örnsköldsvik, 17/4 Luleå, 23/4 Göteborg, 24/4 Stockholm, 27/4 Karlstad, 30/4 Linköping, 7/5 Timrå, 14/5 Gävle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".