Anette Holmqvist från Arvidsjaur var med att ta guld.
Arvidsjaur

Kockguld till Arvidsjaur

Sodexokocken Anette Holmqvist från Arvidsjaur var med och jobbade hem guldet åt Försvarets kocklandslag i Culinary World Cup som avslutas i Luxemburg idag.

Laget fick ett gulddiplom för både det kalla och varma köket vilket slutligen resulterade i en guldmedalj. Till vardags arbetar Anette Holmqvist som restaurangansvarig på Jägarbataljonens i Arvidsjaur.

Över 1000 kockar och konditorer från olika delar av världen deltog i årets tävlingar. Försvarets kocklandslag är en uppvisningsgrupp inom Försvarsmakten som utvecklar det militära och moderna storkökshushållet till kulinariska upplevelser.

Alla rätter ska kunna tillredas under fältmässiga förhållanden till lands eller sjöss med den utrustning som ingår i de normala fältförbanden.

Culinary World Cup organiseras i samband med Gastronomimässan Expogast i Luxemburg vart fjärde år. Det är världens näst viktigaste tävling inom laggastronomi, efter Culinary Olympics

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".