Poliser anmälda för misshandel

Polisen har anmälts för att ha misshandlat en 21-årig man under Jokkmokks marknad i fredags natt. Enligt mannen slogs han blodig när han överfölls av två vakter som bröt upp hans armar på ryggen. Polisens agerande i samband med händelsen får nu hård kritik av anhöriga till 21-åringen.
Upprinnelsen till misshandeln ska enligt den 21-årige mannen varit att han tappat ett glas i golvet - en händelse som fick vakterna att reagera. Vakterna ska sen tryckt ner honom på golvet och polis kallades till platsen. Det berättar 21-åringens mamma som är mycket upprörd över det som hände. Dom två poliser som kom till hotellet har polisanmälts. Poliserna har i sin tur gjort en anmälan mot 21-åringen gällande våld mot tjänsteman. Polisen vill inte närmare kommentera händelsen och internutredare i Umeå kommer nu att utreda fallet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista