Johanna och Carando II sexa i Globen

6:53 min

Piteå Ridklubbs Johanna Sandberg kvalade till Agriahoppets semifinal i Stockholm Horse Show på fredagen. En nationell tävling i stilhoppning med nästan 200 tävlande från hela landet.

Ifjol tog Sandberg sig dit med en betydligt mer rutinerad häst och i år deltog den unga piteåryttaren på sitt framtidslöfte Carando II, och det gick ännu bättre.

Inför nästan fullsatta läktare red Piteå Ridklubbs Johanna Sandberg en fin runda på sin rätt oerfarna häst Carando II. Ekipaget fick två nedslag och sammanlagt 88,5 poäng i stilhoppningsfinalen.

Agriahoppet är en stilhoppningstävling där ryttare från hela landet som ej startat i 135 cm eller högre klass får deltaga. Semifinalerna rids zonvis och sammanlagt har nästan 200 ekipage deltagit i tävlingen där nu Johanna Sandberg slutade på en sjätte placering totalt sett. Med sina 17 år hörde Johanna till de yngsta ryttarna i startfältet.

I stilhoppning bedöms bland annat ryttarens sits, hand, tempo, vägval och om häst och ryttare är samspelt. Vann gjorde Laura Hallberg med hästen Cracher från Stenungsunds HRF med hela 121.5 poäng.

För Johanna Sandberg är det nu satsning på SM som gäller. 2011 kommer hon och hästen Carando II ingå i Piteå Ridklubbs Elitlag och om det blir en felfri ritt i 140 cm så bär det hela vägen till SM för Piteås lovande junior.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista