Mobbning vanligt i Luleåskolor

Tunaskolan i Luleå har ordnat annan undervisning för de fem flickor, som misstänkts ha mobbat en annan flicka. De fem flickorna avstängdes från skolan i tisdags och nu pågår en snabbutredning av polisen om vad som hänt.

Elever, som Norrbottensnytt talat med, säger att det var i skolkaféet, som händelsen utspelades, då den mobbade skulle ha sagt olämpliga saker till de fem flickorna, som då blev arga på henne och började bråka med  henne.

Liknande händelser skulle ha inträffat tidigare. Själva tar eleverna avstånd från mobbning och de tror inte att det förekommer mobbning i övrigt på Tunaskolan.  

Det var områdesrektor Roger Eriksson som polisanmälde de fem flickorna för mobbning och han säger att mobbning och trakasserier inte är ovanliga på skolområdet i Luleå.

Det förekommer mobbning mellan vuxna och barn och hur problemet ska lösas har hög prioritet i skolförvaltningen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".