1 av 3
Emma Löfström och Nettan Öhrvall samlar sig inför genrepet.
2 av 3
Lisa Hennix intar lunch innan det är dags att förvandlas till en vissla.
3 av 3
Anton Raukola intar tomtepose.
LULEÅ

Pirrigt inför kalenderpremiär

1:31 min

Idag är det genrep inför årets julkalender i Stadsparken i Luleå. Den här julen börjar Tomtefar med en ny hobby samtidigt som tomtefamiljen får besök av en "vissla".

Lisa Hennix spelar den mystiska visslan:

– Det är en varelse med konstiga krafter. Men det kan jag inte rå för, jag bara har sådana. Vi är ganska konstiga varelser.

Under slutrepetitionen igår ramlade Lisa Hennix ner från tomtestugans tak.

– Jag låtsades att det var med flit, men det var det inte. Jag slant och rullade ner. Som tur var hade jag ett tält på ryggen, så det var det som bröts istället för ryggen.

Idag har visslan Lisa Hennix hämtat sig och är liksom kamraterna i teatertruppen på gott humör inför genrepet.

– Jag är frisk som en nötkärna och mycket peppad, säger hon.

Det är den fria teatergruppen Lule Stassteater som står bakom den årliga julkalendern. I årets föreställning spelar Anton Raukola Tomtefar och Tomtemor spelas av Ann-Jeanette "Nettan" Öhrvall.

– Det föll sig naturligt att jag blev Tomtemor. Jag är ju lite tjock och orörlig för tillfället, eftersom jag väntar barn. Så än en gång väntar Tomtemor en liten Nisse eller Tomtestina, säger Nettan Öhrvall.

Julkalendern spelas i Stadsparken i Luleå varje dag till och med julafton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista