Luleå(s) kommunråd kritiserar Skatteverket

Skatteverket ska inrätta en enda regionorganisation för sin verksamhet  i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Det innebär att regionkontoret i Luleå flyttas till Umeå. Det är bara ledningen, som berörs och de 130 anställda blir kvar i Luleå. Men Luleås socialdemokratiska kommunalråd Karl Petersen är mycket upprörd.

Karl Petersen säger sig vara mycket upprörd eftersom att han inte fick någon direktinformation från Skatteverket, utan ett samtal mitt under sin lunch på torsdagen från en person, som läst på Internet om sammanslagningen.

För det andra accepterar han inte flytten av regionkontoret från Luleå. En flytt leder lätt till att mer av verksamheten flyttas. Det är också viktigt att regionsledningen bor och verkar på den ort, som berörs.

- Dessutom talas det om att staten ska ta regionalpolitiskt ansvar och det här är fel gjort av ett statligt verk, säger Karl Petersen.

Skatteverkets motivering till sammanslagningen är att verksamheten blir mer slagkraftig och att det blir lättare att ta regionalpolitiska hänsyn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista