Inget besked från distriktsstyrelsen (s) om BB

Det blev inget beslut på fredagskvällen av den socialdemokratiska distriktsstyrelsen om samverkansavtalet i landstinget ska upphöra eller inte.

Bakgrunden är att det i avtalet sägs att BB i Kiruna ska öppnas, men det motsätter sig de socialdemokratiska landstingspolitierna.

På fredagseftermiddagen skulle distriktsstyrelsen avgöra frågan, men diskussionerna fortsätter under helgen mellan distriktsstyrelsen och de socialdemokratiska landstingspolitikerna.

Frågan om samverkansavtalet och BB i Kiruna fortsätter alltså att vara en mycket seglivad historia, men de inblandade hoppas nu att samtalen under helgen ska ge resultat. På tisdag klockan 13 börjar landstingsstyrelsens sammanträde och då ska en motion från folkpartiets behandlas. Den kräver att BB inte ska öppnas och socialdemokraterna i landstinget stöder motionen.
Men oppositionen och även samverkanspartierna vänstern och miljöpartiet kräver en öppning och väntas därför avslå motionen. Då kan det inträffa att oppositionen föreslår omval av ledamöterna till landstingsstyrelsen. Omvalet skulle ske på nästa landstingsfullmäktige och eftersom oppositionen då är i majoritet måste socialdemokraterna avgå från landstingsledningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".