Beskedet från Stålnacke överraskade inte

Igår berättade socialdemokratiska landstingsrådet Yvonne Stålnacke för massmedia att hon avgår. Trots att beskedet kom direkt efter landstingsstyrelsens möte och utan att ledamöterna hade informerats så är inte moderaternas gruppledare Maria Salmgren överraskad. Enligt henne hade inte Yvnonne Stålnacke något val.

Igår bestämde sig landstingsrådet Yvonne Stålnacke för att lämna sin post. Orsaken är att barnläkare i Norrbotten är emot BB, liksom Socialstyrelsen och att ett öppnande skulle vara ett brott mot hälso- och sjukvårdslagen.

Moderaternas gruppledare Maria Salmgren säger att Yvonne Stålnacke inte hade något annat val än att avgå, eftersom hon inte kan sitta och expediera ett beslut i landstingsfullmäktige om att öppna BB i Kiruna, något som strider mot hennes innersta vilja.

Maria Salmgren är därmed inte överraskad av beskedet om avgången, men hon tycker att Stålnacke borde ha informerat landsstingsstyrelsen först och inte media.

Maria Salmgren tror nu att det blir lättare att öppna BB, när Kent Ögren ersätter Yvonne Stålnacke, eftersom Ögren hållit en låg profil i BB-frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista