Nutek satsar i Norrbotten

Det blir mer samarbete mellan statliga myndigheter för att utveckla näringslivet. Det framgick vid sammanträdet i Luleå idag med Nutek, Verket för näringslivsutveckling. Det var första sammanträdet, som Nutek höll i Luleå.

Nutek självt tänker också öka satsningarna vid sin filial i Arjeplog, som bland annat handlägger transportstödet. Där finns idag tio tjänster med 13 anställda, men hur mycket verksamheten ska öka eller hur många jobb det blir är inte klart idagsläget. Det säger Nuteks generaldirektör Kjell Jansson.

Han säger också att Nutek nu har fått på sitt bord att behandla en ansökan om företagsstöd från Erlandsons verkstadsföretag i Luleå.

Det blir också ett närmare samarbete mellan Nutek. Almi företagspartner, Vinnova och Invest in Sweden Agency, ISA. Alla sysslar med näringslivsutveckling och han räknar med att samarbetet gynnar Norrbotten, inte minst biltestverksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".