Svalt intresse på Kallax för utökad inrikestrafik

Ryan Air är välkommen till Luleå säger platsledningen på Kallax flygplats. Samtidigt är Luftfratsverkets platschef Lars Karbin måttligt intresserad av fler flygbolag för inrikestrafiken mellan Stockholm och Luleå. Utrikestrafiken vore då betydligt mer intressant.

Ryan Airs chef för affärsutveckling Sean Coyle bekräftar för Sveriges Radio att det pågår samtal med Luftfartsverket om att bedriva inrikestrafik i Sverige, bland annat från mellansverige till Luleå. Men chefen Luftfratsverket vid Kallax flygplats i Luleå, Lars Karbin, är ljumt intresserad av ett nytt flygbolag som ska bedriva inrikestrafik via Luleå.

- Jag ser inget behov av Ryan på inrikestrafiekn. Jag tycker att SAS och Nordic Airlink sköter konkurrensen väldigt bra för närvarande, inte minst prismässigt. Så här lågt pris har det aldrig varit tidigare att flyga till och från Luleå, säger han.

Vill se ökad utrikestrafik

Däremot är Lars Karbin väldigt intresserad av att få Ryan Air till Luleå för att bedriva utrikestrafik.

- Ja, det är ju det jag vill, säger han och önskar bland annat en direkt flyglinje mellan Luleå och London.

När det gäller förhandlingarna om inrikestrafik tror Karbin att Ryan Air kan bestämma sig ganska snabbt. Han påpekar samtidigt att flygbolaget också måste förhandla lokalt om landningsavgifter på Kallax och att Ryan Air kan vänta sig hårda förhandlingar.

- Att komma hit och kräva att man ska få landa för en tiondel av kostnaden som andra bolga betalar, det gör man ju inte utan ganska tuffa förhandlingar, säger Karbin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista