Marcia Franzén (fp) vill bli EU-parlamentariker

Norrbotten på 25 timmar inför valet

Folkpartiet genomför just nu en snabbturné genom Norrbotten för att propagera för sitt parti inför valet till EU-parlamentet. Samtliga 14 kommuner ska besökas inom loppet av 25 timmar.

Turnén startade klockan 13 på fredagen och med på den 150 mil långa bilresan är bland andra folkpartiets Norrbottenskandidat Marcia Franzén, som säger att hon vill göra något kul, väcka uppmärksamhet och höja valtemperaturen.

- Ja det gäller att göra något ovanligt för att väcka uppmärksamhet under slutspurten inför EU-valet, säger hon.

Marcia Franzén är född i USA, men bosatt i Luleå sedan åtta år. Hon vill i första hand arbeta för förbättrad djurhållning om hon kommer in i EU-parlamentet, liksom att tullmurarna mot tredje världen ska bort och hon vill ha en generös flyktingpolitik.

Samtal ökar röstviljan

En annan som är på turné är socialdemokraten Lennart Klockare från Boden, men den går inte lika fort som folkpartiets turné.

– Informationen om vad det här valet egentligen handlar om har inte gått hem, men när man väl kommit på samtalsnivå med folk, så kan man reda ut mycket och det gör att folks röstvilja ökar, säger Lennart Klockare.

" ... det gäller att göra något ovanligt för att väcka uppmärksamhet..."

Marcia Franzén (fp)
inför EU-parlamentsvalet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".