Står fast vi omplaceringsbeslut trots protester

Polismästaren i Luleå, Göran Millbert, kommer till det stormöte som personalen i Luleå och Boden kallat till i nästa vecka. Bakgrunden är missnöjet med Millberts ledarstil och den omplacering av biträdande närpolischefen Holger Liminga som det blivit strid om.

Göran Millbert slår också tillbaka mot anklagelserna att det egentligen är länspolismästare Karl Bertil Arosenius som ligger bakom omplaceringen.
- Givetvis diskuterar jag sådana här viktiga beslut med min chef men det är mitt beslut, säger Göran Millbert.

Luleås polismästare Göran Millbert tänker stå fast vid omplaceringen som handlar om att när närpolischefen ska genomgå operation så ska biträdande närpolischef Holger Liminga omplaceras till länskommunikationscentralen istället för att gå in som närpolischef.

Göran Millbert vill inte gå in på vilka skäl som finns till omplaceringen. Men såväl Holger Liminga själv, som fack och övrig personal hade hellre sett att Liminga gått in som närpolischef under den tiden.

Personalen har därför kallat till stormöte i nästa vecka och Göran Millbert säger att han ska gå dit.
Helen Doktare är styrelseledamot i länets polisstyrelse och hon tycker att bråket i polishuset fått alldeles för stora proportioner.
- Jag har inga kommentarer, Göran Millbert har mitt fulla förtroende. Det är synd att det har förstorats upp på det här viset, säger Helen Doktare.

Hur menar du då?
- Jag menar vad jag säger. Jag har inga mer kommentarer, polisledningen har mitt fulla förtroende, så är det, säger Doktare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".