(S) forsätter tveka om BB i Kiruna

Socialdemokraternas landstingsgrupp kommer att fortsätta diskussionerna om huruvida de ska säga ja eller nej till ett återöppnande av BB i Kiruna. Detta trots beskedet i förra veckan om att både de och distriktsstyrelsen meddelade att de stödjer ett återöppnande av BB i Kiruna. Därmed är sprickan ett faktum inom socialdemokratin i länet.

Igår kväll träffades socialdemokraternas landstingsgrupp för att diskuttera den turbulenta BB-frågan, men efter mötet var det locket på.

Enligt landstingsfullmäktiges ordförande Britt Westerlund är inte frågan färdigbehandlad inom partiet. Ikväll hoppas hon kunna ge ett bättre besked.

Det är också fortfarande oklart om landstingsrådet Yvonne Stålnacke (s) kvar står vid sitt besked att lämna posten som landstingsråd eller om hon sitter kvar på sin post. 

Innan man lämnar några kommentarer ska först distriktsstyrelsen och samverkanspartierna informeras om beslutet som den socialdemokratiska landstingsgruppen fattat.

Ett nej från socialdemokraterna betyder att samverkansavtalet med miljöpartiet och vänsterpartiet spricker.

Kristina Zakrisson som är partidistriktets ordförande för socialdemokraterna i Norrbotten vill inte lämna några kommentarer nu på morgonen. Hon säger till Norrbottensnytt att hon varken vill bekräfta eller dementera att landstingsgruppen ändrat sitt beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".