Socialdemokratiskt nej till BB

Miljöpartiets distriktsordförande har fått besked från socialdemokraterna att deras landstingsgrupp säger nej till att åter öppna BB i Kiruna.

Ingen i den socialdemokratiska landstingsgruppen gruppen vill uttala sig, men Miljöpartiets gruppledare i landstinget Agneta Granström har fått det beskedet från sin distriktsordförande Annika Eriksson, som varit i kontakt med Kristina Zakrisson, ordförande för socialdemokratiska partidistriktet.

Senaste budet från en splittrad socialdemokratiska distriktsstyrelse förra söndagen var att man accepterade en öppning av BB i Kiruna och landstingsrådet Yvonne Stålnacke meddelade sedan att hon avgår, eftersom hon inte accepterar det ställningstagandet. Men sedan sa hon att hon skulle sitta kvar, om landstingsgruppen säger nej till BB.

Nytt (s)-möte ikväll

Ikväll har socialdemokraterna nytt möte och besked ska komma om deras ställningstagande inför det extra mötet med landstingsstyrelsen i morgon. Det säger Yvonne Stålnacke, men landstingsrådet Kent Ögren (s) säger att det inte är säkert att det kommer något besked från socialdemokraterna i BB-frågan i morgon.

Att de socialdemokratiska politikerna svänger hit och dit upprör Agneta Granström i Miljöpartiet. Det är märkligt att man hattar fram och tillbaka, säger hon.

" Det är märkligt att man hattar fram och tillbaka. "

Agneta Granström
Gruppledare (mp)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista