Ny ishall planeras i Gällivare

Gällivare kommun planerar att bygga en ny ishall. I höstas beslutades om 400 000 kronor till en utredning av en ny ishall. Nu finns två olika tjänstemannaförslag

Det ena förslaget som tjänstemännen i Gällivare kommun tagit fram är enbart en ishall. Ett sådant nybygge beräknas kosta 40 miljoner kronor.

Det andra förslaget är en evenemangsarena ett miniCoop för 50 miljoner kronor. Detta skulle innebära att ishallen skulle kunna användas till mässor och andra sporter än issporter och utställningar.

Enligt MAIF som äger ishallen har den varit i behov av en större upprustning under lång tid. I dag informeras politikerna i Gällivare kommunstyrelse om de olika förslagen för att så småningom fatta beslut om en ny ishall.

En annan viktig sak är placeringen. Det har funnits planer på att samla alla nybyggen för sportaktiviteter på mellanområdet, mitt emellan Gällivare och Malmberget, men eftersom det råder stor osäkerhet vart järnmalmskropparna tar vägen är inget placering självklar idag.

Under den gångna säsongen har cirka 200 ishockeyspelare, flest killar och 60 konståkare, bara tjejer använt ishallen i Malmberget. Därutöver finns det olika Korpbandylag som står i kö för att nyttja isen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista