(S) säger trots allt ja till BB i Kiruna

Socialdemokraterna kommer att rösta för att öppna BB i Kiruna igen. Igår kväll kallades landstingsgruppen till ett möte där de skulle diskuttera BB-frågan och samverkansavtalet tillsammans med distriktsstyrelsen som har ansvaret för samverkansanvtalet. Resultatet blev att landstingsgruppen kommer att gå på partidistriktets linje.

Trots att den socialdemokratiska landstingsgruppen så sent som igår meddelade att de säger nej till att öppna BB i Kiruna kommer de att rösta ja när frågan kommer upp till behandling i landstinget.

Det står klart efter att landstingsgruppen igår kväll kallats till ett möte där de skulle diskuttera BB-frågan och samverkansavtalet tillsammans med distriktsstyrelsen som har ansvaret för samverkansanvtalet.

- Resultatet blev alltså att landstingsgruppen kommer att gå på partidistriktets linje. Det är viktigt att partiet får sitta kvar och påverka politiken, säger socialdemokraternas avgående landstingsråd Yvonne Stålnacke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista