Polarbröd varslar i Älvsbyn

Polarbageriet i Älvsbyn varslar 42 personer, om uppsägning. Anledningen till personalminskningen är enligt platschefen Maria Göransson att försäljningen inte ökar i den takt man planerat för.

Polarbröd går bra men försäljningen ökar inte i den takt företagsledningen förväntat sig. Det är anledningen till man från och med i höst kan tvingas gå ned från fyrskift till treskift.

I dagsläget är det neddragningar med ett 40 tal anställda som aktuella och det slår hårt mot Älvsbyn, menar fackets ordförande Magnus Molin.

- Vi bedömer att vi kommer att klara produktionen med tre skiftlag istället för fyra. Vi införde ett fjärde skiftlag när vi höll på att nå taket för produktionen förra året, säger Maria Göransson till Norrbottensnytt.

Företaget hade fantastiska försäljningsökningar förra året, men den ovanligt stora ökningen har mattats av och därför vill företagsledningen nu gå tillbaka till treskift.

- Skulle försäljningen och efterfrågan öka igen så kan vi införa fyrskaft igen, säger Maria Göransson.

Facket på Polarbröd i Älvsbyn har däremot förhoppningar om att efterfrågan ska öka så att företaget slipper säga upp personal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista