Länets polisfack kritiserar polismästaren i Luleå-Boden

Det fortsätter att storma i polishuset i Luleå. Nu ställer sig även Norrbottens polisförbund bakom det lokala fackets kritik mot polismästare Göran Millbert i Luleå för hans omplacering av polismannen Holger Liminga.

Det hela började med att polismästare Göran Millbert först ville att Liminga inte skulle få jobba som närpolischef, utan som vakthavande befäl i länskommunikationscentralen. Efter ett stormöte igår ändrade han sig.

Trots det är Björn Lundberg, länsordförande i polisfacket, kritisk. Han säger att Göran Millbert misskött sig, då han inte kommit med en lösning på omplaceringsproblemet förrän strax före semestrarna.

En del poliser kräver Millberts avgång och Björn Lundberg förstår kraven, men han tycker inte det löser situationen, utan i stället ska facket nu träffa myndigschefen.

Polismästare Göran Millbert säger till Norrbottensnytt att han inte närmare vill kommentera kritiken, men säger att han har en annan uppfattning i sakfrågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".