Gällivare

Dom för utpressare fastställd

De två Malmbergsbor, 20 och 21 år gamla, som dömdes till fängelse i tingsrätten till åtta respektive sex månader för bland annat försök till utpressning, övergrepp i rättssak och olaga hot fick domarna fastställda av hovrätten.

En av handlingarna där de båda var inblandade hände i oktober förra året då de först misshandlade en ung man och sedan tvingat honom att försöka ta ut pengar från kontot och ge till de två.

20-åringen hotade sedan den unge mannen med att skicka folk från Luleå att knäcka hans fingar om han skulle anmäla vad han hade blivit utsatt för till polisen.

Sedan har en av de misstänkta, 21-åringen, tvingat de två unga tjejer som var på plats i lägenheten där misshandeln ägde rum att stanna kvar i lägenheten och att han skulle binda fast och sätta munkavle på de ifall de anmälde händelsen till polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista