Knivdråp i Gäliivare tas upp av hovrätten

Idag inleder hovrätten förhandlingar mot den 71-årige Gällivarebo som för tre år sedan ska ha försökt att hugga ihjäl en annan man med en kockkniv i sitt hem. Tingsrätten har tidigare dömt mannen skyldig till två års fängelse och 120 000 kronor i böter för försök till dråp.

71-åringen och den knivhuggna mannen möttes av en slump och bestämde sig för att gå hem till 71-åringen för att för att ta en sup. Vad som sedan hände i lägenheten är oklart.

Den knivhuggne mannen säger att 71-åringen blev arg för att han inte fick spela dragspel för honom och då gick till vansinnesattack och skar honom på flera på kroppen innan han fick hugget mot bröstkorgen. 71-åringen själv nekar till anklagelserna och säger att han låg och sov under tiden för brottet. När han vaknade hittade han den knivskurna mannen utanför ytterdörren, varpå han lånade en grannes telefon för att tillkalla polis.

Tingsrättens dom på försök till dråp är överklagad av 71-åringen. Till hovrättsförhandlingarna kommer två nya vittnen att höras angående deras observationer på brottsplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista